Verdens beste pavlova

20131212-074548.jpg

20131212-074648.jpg
Min favorittkake er den Australske Pavlova-terten! Marengskake med krem og masse bær og frukt! Og jammen meg var det ikke den jeg skulle vinne den aller siste og avgjørende konkurransen i Masterchef med også! I kveld skal jeg på juleselskap med min kjære venninne Anbjørg(og en haug med andre flotte jenter) og hun har ønsket seg akkurat denne kaken. Etter en lang dag med to syke barn ble det baking til sent på kveld;-)) Håper kaken blir like stor suksess som alltid!

Her har du oppskriften:
Marengsbunn
4 eggehviter
2 dl sukker
2 ts potetmel
1 ts vaniljesukker

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk godt. Marengsmassen skal være stiv.
2. Rør inn potetmel og vaniljesukker.
3. Tegn en sirkel, ca 20 cm, på et bakepapir. Fordel ca halvparten av massen utover sirkelen. Ha resten i sprøytepose og sprut topper langs kanten.
4. Stek marengsen til den blir sprø. Stekes på 140 grader på nederste rille i ca 1 time. Avkjøl og at den forsiktig av bakepapiret.
4. Lag vaniljesaus som må avkjøles og pisk kremfløten stiv. Bland sammen og legg på marengsbunnen. Pynt med masse frukt og bær etter eget ønske.

Vaniljesaus
1 egg (valgfritt)
2 1/2 dl lettmelk
2 ts maisenna
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl kremfløte
1 ts sukker
1. Visp sammen alle ingrediensene, unntatt kremfløten, i en kjele.
2. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Er det egg i sausen, skiller sausen seg om den koker.
3. Avkjøl sausen og bland inn kremfløte like før du serverer.

180

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Hei Vibeke, har laget denne nå i helgen, og den var fantastisk, supert for alle glutenallergikere da…Men, har noen spørsmål. Kaken jeg lagde smakte nemlig veldig godt, men så ikke så bra ut. Håper på at øvelse gjør mester, men til neste gang…-hvor lenge skal bunnen steke? Siden det ikke stod, stekte jeg den i en time på 120 grader c. Den ble fin og sprø utenpå, men veldig myk inni, noe som gjorde at den fløt litt ut da første stykket ble tatt, og at papiret var umulig å få av. Har du noe triks til hvordan løsne bunnen fra bakepapiret?

  • Hei.
    Kaken ser fantastisk ut. Har du forsøkt å bytte ut noen av ingrediensene med økologiske alternativer? Eks kokosblomstsukker, økologisk vaniljepulver osv? Hvordan fungerte det i så tilfelle?
    Hilsen Hege

    • Hei du! Beklager at jeg har glemt å skrive det. Stekes på 140 grader på nederste rille i ca 1 time. Lykke til og enjoy!!

  • Bakte den til babyshower forrige helg og skal jaggu meg bake den igjen til 17.mai. Helt fantastisk! Beste pavlovaen jeg har smakt! <3