MAT, SOL OG TOPP STEMNING

DA MATFEST BESØKTE GLADMAT I STAVANGER

Glamat1

Å reise rundt på matfestivaler hele sommeren er en drøm for de som er glad i mat, interessert i kokkefaget, som liker få med seg nye mattrender og som syns det er gøy å møte masse hyggelige folk. Etter å ha besøkt Aftenposten Matfestival, og vært på Hansadagene i Bergen, stod Stavanger og Gladmat for tur for noen uker siden.

For meg ble det en fantastisk weekend i og med at jeg valgte å tilbringe hele helgen der. Stavanger er en av mine favorittbyer og jeg har så utrolig mange fine minner fra mine 3 år på Hotellhøyskolen der. Min eldste datter Sophie er faktisk også født på Rogaland sykehus, så det var der jeg opplevde å bli mor for første gang. En av mine beste venninner bor i byen, og en hel helg med henne var veldig etterlengtet.

Stavanger er kjent for alle sine restauranter og sine kulinariske kjøkken, og jeg har lenge ønsket å teste ut Tango, der Masterchef-dommer Kjartan Kjelde er kjøkkensjef. Fredag ettermiddag og kveld ble tilbragt der og spør du meg må man lete lenge etter et sted med bedre mat og bedre stemning i slikt salig lag. Ny favoritt der altså, og ikke overraskende nok gikk de av med seieren og fikk Aftenbladets Gladmatpris også. Gratulerer!

Glamat2

Stavanger viste seg fra sin beste side denne lørdagen med skyfri himmel, stekende sol og deilig temperatur, og det var en fryd å vandre rundt og få oppleve festivalen. Et av høydepunktene var å få møte matbloggeren Anders Husa, som også har et eget matprogram på Matkanalen som heter Foodie Stories. Utrolig hyggelig og bra fyr som reiser rundt i Scandinavia og formidler matopplevelser på en helt spesiell måte. Et titt innom bloggen hans er et must for matinteresserte. Her er vi sammen med VGs restaurantanmelder André Blomberg-Nygård.

Gladmat3

Jeg elsker å få gjøre litt tv igjen, og storkoser meg på opptak med gutta fra iProduksjon. Det er intenst mens vi holder på siden alt skal filmes på en dag, men vi har også tid til å le og kose oss.

Har du lyst til å se episodene fra Stavanger kan du finne de her:

Del 1 med Anders Husa og VGs nådeløse restaurantanmelder André Blomberg-Nygård.

Del 2 hvor vi møter blant annet dobbel prisvinner Kjartan Kjelde fra Tango og der jeg skal lære å åpne østers sammen med landslagskokk Karl Erik Pallesen på Fisketorget.

Gladmat4

Etter en lang dag med opptak var det utrolig deilig å legge bena høyt og nyte ettermiddagssola og et glass vin på verandaen til Anja, venninnen min, før vi var så heldige å få nyte en fantastisk kulinarisk og musikalsk aften på Renaa der Eivind Hellstrøm gjestet denne gourmetrestauranten med Hellstrøm’s Bistrovaganza og Heine Totland med band stod for underholdningen. For en opplevelse og for en kveld!

Gladmat5

Nå har jeg akkurat ankommet Trøndelag og i morgen venter Oi Mat og Trøndersk Matfestival i Trondheim og nytt opptak for Matfest! Også her har jeg en av mine beste venninner, så i tillegg til full dag med opptak og matopplevelser, gleder jeg meg til venninnekveld og kos med Aina.

Ha en strålende helg, og nyt siste rest av sommerferien!

0

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *