Veggie pizza

And norwegian summer nights

Pizza4

Vi har akkurat kommet hjem fra en superdeilig uke på hytta hos noen venner i Risør og jeg føler meg så utrolig mye bedre enn hva jeg gjorde for bare 1,5 uke siden. Masse sol, deilig mat, vin, sang, svette turer i skogen, lange dager på sjøen, hyggelig selskap og masse frisk luft har tydeligvis gjort underverker.

Ellen & Trond, som vi var på besøk hos har investert i verdens kuleste pizza-ovn(står øverst på ønskelista mi nå som vi skal bygge om hele hagen og uteplassen vår!!) og vi lagde de deiligste pizzaene mer enn én gang for å si det sånn. Og med et godt glass rødvin og solnedgang hadde vi noen fantastiske kvelder.

Tenkte jeg skulle dele veggie-pizzaen som jeg lagde, som er en av de beste jeg har spist på lang tid. Deigen ble lagd noen timer i forveien(pizzamelpose funket helt topp) og litt av cluet er å forhåndssteke den litt slik at det er enklere å legge på garnityret og at den ikke trenger så lang tid i ovnen. Jeg elsker hvit pizza så jeg bruker alltid creme fraiche som jeg tilsetter litt friske urter,  salt og pepper, men skal man ha vanlig pizzasaus liker jeg best å lage den selv eller finne en skikkelig god en på flaske som man får kjøpt på spesialbutikker som f.ex Maschmanns.

Denne gangen hadde jeg på champignon, paprika, chili, fersk hvitløk, basilikum og ost på, men artisjokker, oliven og soltørka tomater er også favoritter. Her kan man jo bare la kreativiteten fare og ta på det man har i kjøleskapet eller det man har lyst på. (Bak ser du pizzaen til de andre: rødløk og deilig trøffelsalami for de som liker non-vegetarian:-) Pizza

Pizza3

Bon appetit!

1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *