PÅSKEHAVREGRØT

Hva med en aldri så liten vri på havregrøten i påska? Kult er kult og tester du denne er den en fare for at den daglige grøten din blir gul fremover.

Gurkemeie-tilført havre vil gi deg litt ekstra solskinn, i tillegg til noen gode anti-inflammatoriske fordeler.

Til 3-4 personer

Ingredienser

  • 1 ss kokosnøttolje
  • ½ ts gurkemeie
  • ½ ts kanel
  • ¼ ts muskat
  • 1/4  ts kardemomme
  • 4,5 dl havregryn, gjerne så grove som mulig
  • 4,5 dl vann
  • 4,5 dl melk (jeg liker mandel eller kokosdrikk men hvilken som helst kan brukes)
  • 1 ss lønnesirup

Topping (valgfritt – ta det du har eller har lyst på)

  • Mandelsmør
  • Pære, eple, fiken, banan
  • Hampfrø
  • Ristede mandler
  • Mer lønnesirup eller melk

Slik gjør du

  1. Bruk en middels stor kasserolle. Varm kokosolje på middels varme til olje smelter og er varm. Tilsett gurkemeie, kanel, muskat og kardemomme og rør godt. La det frese i 30 sek. Rør inn havregryn og la de steke sammen med krydderne i 30 sek
  2. Tilsett vann og melk og kok opp. Slå ned varmen, tilsett lønnesirup og la grøten småkoke i ca 10-15 minutter. Væsken skal absorberes og teksturen skal være litt kremaktig. Hvis grøten blir litt tørr tilsetter du bare litt mer vann eller melk.
  3. Server med ønsket topping.

 

18

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *