Mysore – It’s happening again!

Hva drømmer du om å gjøre i dag? Hva drømmer du om å gjøre om 1 år, om 5 år eller om 10 år? Og hva gjør du for å få drømmene dine til å gå i oppfyllelse? Og hvor viktig er det for deg å følge akkurat disse drømmene?

Jeg vil tørre å påstå at det å skulle følge drømmene sine er veldig viktig, både de drømmene du har på kort sikt og på lang sikt. Det vil føre til at du blir bedre kjent med deg selv, du vil oppleve ting som du vet vil gi deg glede, du møter nye mennesker, du møter nye utfordringer og nye drømmer vil oppstå.

Mange av drømmene våre er ofte utenfor komfortsonen vår. Kanskje føler du deg for satt. For gammel. For ung. Kanskje føler du at du ikke er flink nok. At du ikke mestrer nok og kanskje er du redd for at du skal møte utfordringer du tror du ikke vil takle. Kanskje tror du at det er umulig, eller at det aldri passer.

Jeg tror at nøkkelen til store deler av vår lykke og glede i livet handler om å følge drømmene våre. Om å kaste seg ut i ting. Om å tørre å ta steget og si til oss selv at det er faktisk lov til å følge drømmene våre, til å få ting oppfylt. Det er så utrolig viktig å følge de drømmene du har akkurat nå, og gjøre noe med det med en gang. For vi har så lett for å tenke at vi kan gjøre alt senere, når det kanskje passer litt bedre. Men hva om det aldri egentlig passer helt? Hva om det ikke blir noe senere? Ikke tenk at du skal gjøre det en annen gang – tenk at du skal gjøre det nå!

Elsker solnedgangene i Mysore!

Det å reise til India er noe jeg drømmer om hver eneste dag, og det har jeg drømt om siden jeg var der for første gang i 2008. Det ble noen småturer til Goa fra 2008 til 2016, men den store drømmen var alltid å dra til Mysore, for å praktisere yoga med han jeg egentlig ville praktisere med, nemlig R. Sharath Jois. Men utfordringen var alltid at man måtte være der i 1 mnd av gangen. Det var ikke lett å skulle få til med 3 barn og med ymse jobber som krevde at jeg måtte være tilstede hjemme. Så det ble drømmen i mange år, helt til Mars 2016 da jeg fikk i 40 årsgave å dra ned dit i 1 måned.

Til tross for at det oppholdet endte med en heftig runde med matforgiftning og et sykehusbesøk, så har jeg siden drømt om å reise tilbake. Og det passer jo egentlig aldri. Jeg har ikke mulighet pga barna, jeg har ikke mulighet pga jobb, jeg har ikke mulighet fordi vi pusser opp hjemme, jeg har ikke penger eller jeg er redd for å bli syk igjen. Neida, men joda…noe av dette stoppet meg fra å dra ned igjen forrige sesong, men jeg fortsatte å drømme. Drømme hver dag, fokusere på en av de store drømmene jeg har. Og NÅ skjer det altså igjen.

Denne shalaen, Sharath og den daglige praksisen – ubeskrivelig opplevelse!

Om akkurat 1 mnd setter jeg meg på flyet ned til Mysore, India igjen og gjett hva! Denne gangen blir jeg borte i 2 mnd!!..for det var nemlig kravet denne gangen fra instituttet der nede. Da jeg først leste det så tenkte jeg at, nei DET var da ikke mulig!!?…men jaggu meg, etter mye overtaling av min fantastisk snille samboer, etter stor tankevirksomhet i forhold til om det er riktig å gjøre i forhold til barna og med mye tilrettelegging i forhold til jobb så skal drømmen altså gå i oppfyllelse igjen. Så ikke tro at oppfyllelsen av drømmen er lett, det har vært en lang prosess, mye tilrettelegging på alle plan og en stor dose pågangsmot.

Nå sitter du kanskje og tenker at jeg er helt gærn, at jeg er en egoist og at jeg er en ”dårlig” mor som faktisk reiser fra familie og barn i så lang tid…ja, så får du tenke det da!? Ja, først og fremst så er jeg jo faktisk litt gærn og det har jeg visstnok alltid vært. Jeg elsker å reise, det har jeg gjort siden jeg var veldig liten, jeg elsker å oppleve, å møte nye folk, møte utfordringer og jeg elsker å følge drømmene mine.

At jeg er litt egoistisk, det kan også være litt riktig, men jeg mener at så lenge det ikke går på bekostning av noen så er jo det bra. For vi har bare dette ene livet(som vi vet om i alle fall!?) og vi vet ikke hvor lenge vi skal være her. Og nettopp DERFOR syns jeg vi alle skal være litt egoistiske og følge drømmene våre så lenge vi kan forsvare det overfor andre.

At jeg er en dårlig mor, vel det kan jeg jo være på veldig mange andre måter også da, jeg trenger ikke å reise til India for at noen skal tro det. Og jeg selv syns faktisk at jeg er en ganske så god mor, jeg er i alle fall en slik mor jeg ønsker og har bestemt meg for å være overfor disse 3 barna mine. Jeg syns også det er en god ting å vise barna våre at det er lov til å ha drømmer og at det er viktig å følge drømmene våre. Jeg har en voksen datter som snart skal ta steget ut, flytte hjemmefra og begynne på sitt virkelige voksne liv, og vet dere hva: jeg håper hun følger drømmene SINE og ikke tenker at hun må gjøre det som føles riktig overfor oss foreldrene, vennene sine eller noe andre.

Er så fasinert av India som land, kulturen og menneskene.

Til sist, men ikke minst: denne turen min vil også gi oss som familie en stor opplevelse, for julen 2017 skal faktisk feires sammen i Goa i år! Vi har aldri feiret jul i varmere strøk vi, det har jeg alltid drømt om at vi skal gjøre og nå skjer det. Akkurat det gleder jeg meg masse til! I tillegg skal min minste lille frøken, India Leona, få oppleve å være i India i en lang periode, for hun blir nemlig med tilbake til Mysore sammen med meg i hele januar(de andre to barna må tilbake til skolen og har greit innfunnet seg med detJ)…aner man her en liten dannelsesreise her, eller hva? He he…sammen med min Indiske venninne Taran og hennes datter Esra skal vi oppleve det å ha en slags hverdag der nede, oppleve indisk kultur og indiske mennesker, bare det er jo en gave i seg selv.

Svette og så sykt happy etter våre daglige økter her!
Gleder meg til å treffe igjen alle mine «Mysore-venner» igjen…opplevelser for livet!

Så dere, hva drømmer DU om å gjøre? Og er drømmene du har egentlig for urealistiske? Ikke vet jeg, men jeg håper du kan ta med deg det jeg deler her til ettertanke og jeg håper det kan inspirere deg til å tenke litt annerledes – fordi: kommer drømmen fra ditt hjerte, så vet jeg at den vil gjøre deg glad!!!

 

”If you wonder where your heart is, watch where your mind is when it wanders…”

Ferske kokosnøtter hver dag, rolige dager og masse bare «være»….
51

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • I mine øyne er en god mor en kvinne som tar vare på seg selv! Slik får barn en sterk og glad mor som kan være et godt forbilde for dem 🙂 Nyt turen 🙂

  • Superspennende!! Og at familien støtter deg er jo virkelig deilig når man skal følge drømmene sine! 🙂 kjempefint innlegg og lykke til!