Chia love

Pink & fruity

La oss snakke om chiafrø. Dette superfrøet som er en god kilde til antioksidanter, proteiner, fiber, sink, kalsium og omega-3 fettsyrer og som har vært så trendy de siste par årene. Noen ganger kan en trend være en god trend (av og til ikke!!), men i dette tilfellet når det handler om bevisstheten rundt sunn mat, så vil jeg nok påstå at det er en god trend. Og jeg har vært ganske hekta siden jeg første gang smakte noe som inneholdt chiafrø.

Chiagrøt og chiapudding er noe av det beste jeg vet. Når du smaker det for første gang vil du nok kanskje si at det hele føles litt slimete og rart i munnen,  og at det faktisk ikke smaker noe som helst, men det er jo det som er så bra, for da kan du smakstilsette det akkurat som du vil. Jeg har med flere oppskrifter i Grøt-boka mi som inneholder chiafrø, men denne grøten/puddingen som jeg lagde i går kveld for å ha som frokost i dag morges ble til på 1-2-3 og uten oppskrift.

Rosa chiagrøt1

Rosa chiagrøt2

Denne rosa varianten inneholder ca 5-6 spiseskjeer chiafrø, kjerner fra 1/2 granateple, en håndfull frosne bringebær. Fylte nesten opp glasset med kokosmelk (chiafrøene sveller litt så ikke fyll opp helt), og så tilsatte jeg en liten dash med honning. Satte det i kjøleskapet og vips så hadde jeg superdeilig frokost til i dag da jeg kom på jobb etter yoga. Så enkelt og så godt!

Rosa chiagrøt4

Rosa chiagrøt5

Ble inspirert av rosafargen på grøten og sniker med en av de nye yoga bh’ene som kommer i SS16-kolleksjonen til Run & Relax. Akkurat nå jobber vi mot å lansere denne kolleksjonen i begynnelsen av februar og jeg gleder meg. Nye farger og nye styles – elsker ryggen på denne bh’en!!

8

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    • Tusen takk for at du sier det! Veldig hyggelig å høre! Jeg bruker Alpro Coconut Original, uten tilsatt sukker. God helg!

  • Gleder meg til å teste oppskriften og gleder meg enda mer til den nye kolleksjonen ?

  • Hei Vibeke! Først vil jeg si at du er flott! Virkelig. Og jeg liker deg om enn bedre fordi du fronter kjøttfri mat. KUDOS.

    Men jeg har et litt kritisk spørsmål. Eller rettere sagt. En kritisk liten pekefinger. Jeg har lest grøtboken din. Veldig kjekt med ny inspirasjon. Jeg spiser nemlig veldig ofte grøt selv. Men altså, denne «studentgrøten» din. Den er da veldig dyr? Jeg studerte tilsammen i 10 år. Jeg levde på havregrøt. Med vann. Melk om jeg skulle flotte meg. Har du noen oversikt over pris per porsjon på studentgrøten? Og hvorfor kaller du den studentgrøt? Det er kanskje ikke på grunn av prisen?

    Håper du får en nydelig februardag. Full av grøt og yoga.

    Puss och kram