Gresskarsuppe med gulrot og ingefær

Høsten beste suppe

Vi er midt inne i gresskar-sesongen, og denne store grønnsaken er veldig bra å bruke til mer enn å lage skumle lykter til Halloween. Jeg elsker gresskar, i alle varianter, og husker fremdeles første gangen jeg smakte gresskarsuppe. Det var i Brussel i 1996! Jeg jobbet på et 5 stjernershotell som heter «Stanhope», og suppa fikk vi servert til kveldsmat fra Michelin-kjøkkenet da jeg jobbet som resepsjonist. Jeg var totalt solgt, og siden den gang har jeg alltid hatt dette som favoritt.

Både gresskar og gulrot inneholder betakaroten(A-vitamin) som er bra for synet, huden og som er motstandskraft mot infeksjoner og kreft. Gresskarfrø inneholder aminosyren tryptofan, som kroppen vår ikke produserer selv, som bidrar til å lage serotonin. Serotonin er dette «gode» hormonet som er viktig for regulering av kroppstemperatur, humør, søvn, seksualitet og appetitt. Tror jammen meg jeg skal spise mer av disse gitt:-))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg syns alltid det er litt vanskelig å forholde meg 100% til oppskrifter, men tar ofte ting litt på slump. Da jeg lagde denne suppa på fjellet hadde jeg kjøpt et lite gresskar(veide det aldri), tok alle gulrøttene som var igjen etter helgen, og bare spedde på med mer væske.

Ingredienser: (denne gir ca 4 porsjoner)

 • 400 gr gresskar, uten skall og frø
 • 200 gr gulrot, skrelt
 • 2-3 ss olje
 • 2 cm ingefær
 • 0,5 dl grønnsaksbuljong
 • 6 dl vann
 • 3 dl fløte
 • 4 ss rista gresskarfrø
 • 1 pk bacon

Fremgangsmåte:

 • Kutt gulrot og gresskar i terninger, vend i olje og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter.
 • Kjør i blender med grovhakka ingefær, grønnsaksbuljong (0,5 dl vann+ 1 buljongterning hvis du bruker det) samt 6 dl vann.
 • Ha tilbake i gryte med fløte og gi det et godt oppkok mens du smaker til med salt og pepper.
 • Server med gresskarfrø, godt stekt bacon og en dæsj med grønt hvis du har.

Halloween nærmer seg og kanskje kan du servere denne til barna før de skal ut og samle godteri:-))

23

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Den kom godt med nå da mannen kom hjem med et diiiigert gresskar?? og ehh jaja.. dere skal få lykt MEN jeg trenger en GOD gresskarsuppeoppskrift, kan ikke kaste innmaten!! Da blir det suppe på søndag??
  THANKS SWEETY!??