ASHTANGA YOGA I NEW YORK

Where to practice?

IMG_4525

Nesten daglig, i alle fall flere ganger i uka får jeg mail, meldinger eller på spørsmål på instagram om yoga. Det kan være alt ifra hvilken yogaform de skal velge, yoga for ulike sykdommer og plager, hvor de skal reise for å gjøre en Teacher Training, hvor de skal reise på retreats eller hvem de skal trene med når de er på reise, for å nevne noe. Innimellom når jeg er sliten kan jeg nesten bli litt irritert og tenke: «Tror dere virkelig ikke at jeg har nok ting å gjøre eller svare på??»,  eller «Tror dere at jeg er en slags gratis opplysningssentral!?»(huff føler meg litt slem når jeg skriver dette, men jeg tenker faktisk disse tankene)….men så må jeg si til meg selv at jeg skal ta meg sammen og etter hvert klarer jeg å snu tankene til at hvor heldig jeg faktisk er og hvor stort kompliment det er at folk faktisk spør akkurat MEG! Jeg prøver etter beste evne å svare, innimellom alle andre mails og jobbrelaterte ting,  men jeg kan her og nå beklage til alle som har sendt meg spørsmål oppgjennom årene og ikke fått svar….jeg rekker dessverre ikke over alt og alle, men jeg prøver så godt jeg kan!

I går fikk jeg igjen en slik mail. Ei som skal til NY, som lurer på hvor hun skal gå for å praktisere Ashtanga Yoga…svare eller ikke svare? Endte opp med å tenke at det er sikkert flere av leserne mine som lurer på dette, som reiser til NY og vil praktisere yoga, så hvorfor ikke blogge om det!? For jeg var jo nettopp i NY for et par år siden, og selv om det var en jentetur med datteren min så praktiserte vi selvfølgelig yoga innimellom shopping, spising, sightseeing og shows på kveldene. Og jeg hadde lenge drømt om å praktisere med Eddie Stern i studioet hans og endelig fikk jeg muligheten.

Eddie er en kjent profil i Ashtanga-miljøet, praktiserte med Pattabhi Jois fra 1991 til hans bortgang i 2009 og har publisert en rekke bøker. Da vi var der het studioet Broome Street Temple og det er et av de fineste studioene jeg har vært i med et tempel inne i shalaen. Nå har de dessverre flyttet til Brooklyn og det nye studioet heter Brooklyn Yoga Club!  Eddie er en fantastisk lærer og bare på noen dager lærte jeg masse nye ting. Jeg må spesielt berømme han for måten han behandlet datteren min Sophie(da nesten 16) på. Hun hadde aldri gjort Mysore(self-practice) tidligere, bare tatt noen ungdomskurs tidligere, men hun fikk fantastisk oppfølging og hjelp. Jeg ble så imponert over det. 

IMG_4166

 

IMG_4544

 

Så, det finnes sikkert masse flere gode lærer og bra studioer rundt omkring, man kan jo bare google «Ashtanga Yoga New York», men vil du praktisere med den beste så må du dra til Eddie! OK? God tur Christine…og til alle dere andre som en dag drar til The Big Apple og vil opprettholde praksisen mens du koser deg:-))

God helg og yogaklem fra meg!

2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *