YOGA SUTRA

ÅRETS VAKRESTE YOGABOK

forside

YOGA & FILOSOFI I SKJØNN FORENING

Yoga er en filosofi med røtter i gammel visdom. Yoga Sutra er over 2000 år gammel og regnes som grunnteksten i yoga. Den består av poetiske tekster fulle av visdom, og beskriver yoga som en praktisk filosofi med metoder som blant annet meditasjon og pust. I denne boken får du dypere forståelse for de etiske og filosofiske aspektene ved yoga.

IMG_9650

Forrige uke lanserte to av mine yoga-venninner denne boken. Kunstner Hanne Tharaldsen og filosof Karin Mæland, og jeg er SÅ stolt av de! De har virkelig laget årets vakreste yogabok og enten du er interessert i vakker kunst eller yoga, bør denne boken få en plass i bokhylla, på nattbordet eller på en synlig plass i stua. Boka har potensiale til å endre din oppfatning av yoga, ditt bilde av verden –  og ikke minst ditt forhold til deg selv.

Jeg har selv lest flere oversettelser av «Yoga Sutra» (med kommentarer), siden boken alltid er pensum i alle Teacher Trainings, men jeg har også tatt den frem og lest den når jeg ellers har kjent at jeg har trengt påfyll av filosofi, og jeg må være så ærlig å si at den har vært en viktig kilde til det livet jeg lever nå. Men denne boka er litt anderledes.

Gjennom sine kunstneriske tolkninger søker Hanne å gi en visuell opplevelse av yoga og inspirere til refleksjon. Hun har fotografert og malt og noen av bildene er 30 lag. Modellene på bildene er også yoga-venninner og jeg syns de er så fantastisk fine. Jeg har allerede funnet mitt favorittbilde som jeg har lyst til å kjøpe og henge på veggen.

Den orginale teksten, selve sutraene på sanskrit, har Karin oversatt til norsk og jeg har aldri lest sutraene oversatt til norsk så det var så fint, de får nesten en litt annen betydning.

Sjekk ut noen av bildene her:

1.12

1.16

1.36

1.49

1.44

1.37

Gratulerer så mye Hanne & Karin!…

14

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *