Saftig gulrotkake

Med verdens beste kremostglasur

De som tror at jeg kun spiser sunne ting, kan bli skuffet nå. For mine nærmeste er jeg nemlig kjent som en skikkelig sukkermoms. Og selv om jeg har hatt perioder med både sukkerstopp og sukkerdetox, så er jeg veldig glad i alt som er søtt og godt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Oppskriften til denne kaka må jeg ha funnet for en 10-12 år siden og jeg lagde den masse da Sophie(nå snart 18!) var liten. Jeg har den skrevet opp bakerst i en av favorittkokebøkene mine; Store Norske Kokeboka, og det var ved en ren tilfeldighet at den plutselig dukket opp igjen. Da India Leona skulle feire 5 årsdag på søndag bestemte jeg meg for å prøve denne kaka igjen. Og den skuffet virkelig ikke. Jeg hadde en formening om at den var så sunn siden den inneholder masse revet gulrot, mandler og rosiner, men når man tilsetter tilsvarende mye sukker så vet jeg ikke helt, hehe….kan vi kalle det balanse:-) Sykt saftig og god var den i alle fall!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg hadde aldri funnet den perfekte toppingen på denne kaka husker jeg, før ble det enkel melisglasur med litt sitron, men jeg ville avansere litt og siden jeg elsker sånn kremosttopping testet jeg ut en oppskrift jeg fant på Ida Gran’s blogg. Altså, oh my god!! Når prøvesmaking blir en del av kakespisingen. Restene ble slikket av meg for å si det sånn.

Oppskrift til bunnen:

3 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smeltet smør eller man kan bruke nøytral olje
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 dl rosiner
1 dl grovhakkede mandler
400 gr revet gulrøtter

Visp egg og sukker til en stiv eggedosis. Bland inn smeltet smør(avkjølt) eller olje. Bland deretter sammen hvetemel, bakepulver, rosiner og mandler og vend det inn i røra. Skrell og riv gulrøtter og bland godt inn i røren. Fyll røren i en godt smurt form på 22cm. Stek kaken på nederste rille på 175 grader i ca 1 time. Avkjøl kaken og pynt med glasur og den toppingen du ønsker.

Oppskrift til toppingen:
Kremost original 300 gr
Smør, romtemperert 100 gr
Vaniljesukker 1 ts
Sitronsaft 2 ts
Melis 200 gr

Det er viktig at smøret er romtemperert, ellers blir det klumper. Jeg brukte orginal kremost, ikke noe lett-greier denne gangen. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser eller mixmaster og bland sammen til kremen blir helt fløyelsmyk. Smør et tykt lag med glasur og la kremen renne nedover sidene(nam) Jeg «hermet» etter Ida og pyntet med granateple og valnøtter for det hadde jeg nemlig i skapet.

Så gjør litt stas på familien eller deg selv i vinterferien og kjør gulrotkake!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

37

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *