A WAY FROM DARKNESS

Når en bok rører deg til tårer

 

IMG_5328_2

Ikke meningen å virke for dramatisk, men flere ganger har jeg sagt at yoga kan redde liv. Kanskje ikke i den forstand at en solhilsen kan gjøre deg frisk hvis du er alvorlig syk, men mer i forhold til å få folk på rett spor, finne en riktig vei i livet, gjøre helsa bedre og hodet klarere. Denne boka er et fantastisk eksempel på det, og jeg mener den er et must å lese for alle som er interessert i yoga og dens effekter.

A way from darkness er Taylor Hunt’s bekjennende historie om hans reise fra avhengighet til god helse – både på det fysiske, følelsesmessige og åndelige plan. Foreldrenes skilsmisse setter scenen for en nedadgående spiral av selvutslettelse. Han begynte å utforske alkohol og dop. Fra å være en øvre middelklasse tenåring med en lovende fremtid, til å befinne seg i dypet av heroinavhengighet, gjorde til at han gikk konkurs i alle tenkelige forstand av ordet. Snart ble han fullstendig oppslukt av den mørke underverden i samfunnet og på randen av døden. Å finne sin vei ut av avgrunnen etter ti år var verken rask eller lett. Et tolv-trinns program for bedring og praksisen med yoga ga de veiledende lysene han trengte for å finne en ny vei – et nytt liv. I denne boka deler Taylor så mye mer enn sin personlige reise, han inviterer også leseren til å forstå viktigheten og den healende effekten av å tilhøre et miljø og et samfunn, av å ha Ashtanga yoga i livet og sist men ikke minst følelsen av å bli godtatt.

Jeg har hørt liknende historier før og fått lov til å følge prosessen til en gruppe mennesker da jeg for noen år siden jobbet med prosjektet «Back in the ring» og jeg blir like fascinert hver gang. Det er bare rett og slett utrolig hva yoga kan gjøre, og for meg blir det bare en stadig påminnelse om hvor heldig jeg er som har funnet denne livsstilen og denne sjelevennen.

A way from Darkness har satt dype spor hos meg, og jeg håper jeg en dag får møte Taylor, enten om det er i Mysore eller et annet sted i verden slik at jeg kan få takket han for at han ville dele denne historien med oss. Boka kan du bestille på Amazon, det gjorde jeg. God lesning!

IMG_5252

IMG_5322

5

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *