Kombucha

Da jeg først hørte om dette fenomenet for noen år siden, trodde jeg det var en latinsk dans eller noe!? Men Kombucha har tatt Norge med storm de siste årene og virkelig fått en posisjon som en slags «superdrikk» som visstnok skal gi en rekke helsefordeler. Man får kjøpt det på ulike restauranter og jammen tror jeg det finnes i en del butikker etter hvert også.

Jeg er ganske ny til Kombucha, og i begynnelsen må jeg innrømme at jeg syns det smakte litt rart, men spesielt etter å ha testet Surf Kombucha med disse fruktsmakene ble jeg ganske overbevist om at de også kan smake ganske godt. Maren Aasen som er gründeren bak disse er ei treningsglad trønderjente som jobber som ernæringsterapeut. Jeg heier på jenter som tør og vil, og syns det er så kult at hun produserer kombucha’en lokalt på en gård der hun er fra, nemlig Inderøy!

Kombucha er rett og slett en fermentert te og er slettes ikke en nyhet i for eksempel Kina der den ble brukt for over 2000 år siden. Der mente de at drikken kunne redusere risikoen for kreft og dempe betennelser. I dag sies det at Kombucha har enda flere fordeler som blant annet at den kan brukes som et hjelpemiddel mot kviser, slapphet, stress, hodepiner og forstoppelse.

Hvor mye som er sant er en ting, men det er selvfølgelig individuelt hvordan man reagerer på kombucha. Likevel vet man at kombucha inneholder:

  • Melkesyrebakterier som er bra for fordøyelsen
  • Antioksidater som er bra for immunforsvar og energi
  • Organiske syrer (blant annet glukuronsyre, smørsyre, laktatsyre, kaprylsyre, sitronsyre osv.). Glukuronsyre eller lingnende syrer i kombucha kan virke avgiftende. Glukoronsyre dannes naturlig i lever og hjelper til med å avgifte kroppen
  • Aminosyrer – proteinenes byggesteiner
  • Selv om kombucha har lav pH, er den basedannende i kroppen og hjelper til med å senke/stabilisere pH i tarmen, noe som er positivt for fordøyelsen blant annet ved å stimulerer magesyreproduksjonen
  • C- og B-vitaminer

(Dette er hentet fra Surfkombucha sin hjemmeside)


Som en sprudlende og frisk drikk kan jo for eksempel fredagspilsen byttes ut med Kombucha hvis du må kjøre hjem, eller gjøre som jeg gjorde i påska; nemlig ta meg et stort glass kombucha etter en dag i bakken:-) Forfriskende sommerdrikk vil den jo også være ypperlig til!

God fredag til alle dere – ha en nydelig helg!

PS! Jeg har ikke fått betalt for å skrive om dette, men syns det er så kult å skrive om ting jeg kommer over og som jeg digger!

118

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *