My ceviche – Poké bowls heaven!

Poké tar verden med storm – og da snakker vi ikke om Pokemon Go, men den nye trendmaten fra Hawaii. Kan fortelle dere at denne trenden hadde nådd Miami også og det fikk jeg nyte godt da jeg var der i vår.

Reiser du til altså til Hawaii eller Miami skal det godt gjøres å overse poké bowls. Her serveres rå fisk og sjømat med ris, salat, frukt og sauser i gjennomsiktige plastkopper; i matbutikken, på bensinstasjoner, i små surfeboder langs stranden og i byen. Retten skal helst nytes på farta, med bølger, sol og vind i håret, men den har jo også dukket opp litt etter litt i Norge også.

My ceviche ble en av mine store restaurant-favoritter da jeg var i Miami disse to ukene, og jeg endte opp med å spise der 5 eller 6 ganger tror jeg. På et gatehjørne i Washington Avenue ligger det et bitte lite lokale, nesten så du ikke ser det. Hadde det ikke vært for plastikkbordene og folkemengden utenfor hadde man ikke skjønt hva det var. Men her tryllet de altså ut de deiligste ceviche og poké bowls’ene jeg noen gang har smakt. Og så er det noe med sjarmen å sitte der på fortauet da, i den deilige tropiske varmen med palmene mot himmelen, gjorde ikke noe at bilene kjørte rett ved siden av deg da. Så er du noen gang i området må du love meg å ta turen dit.

SÅ HVA ER POKÉ?

Poke, uttales » Poh – kay” og er en marinert rå fiskerett. Den tradisjonelle versjonen består av tunfisk krydret med soya og sesamfrø, servert på en seng av ris og grønnsaker. I likhet med ceviche er det få regler som gjelder og det finnes utallige varianter. Poké er det Hawaiiske verbet for å dele eller kutte, og beskriver de kuttede terningene av sjømat. I tillegg til tunfisk får du poké bowls med all slags sjømat og det er bare fantasien som setter en stopper for tilbehøret – så lenge det er ferskt, rent og godt er det lov. Her ser du en annen variant fra en annen deilig restauntant i Miami som jeg skal fortelle om senere.

PACIFIC POKÉ?

Det nærmeste vi kommer i Oslo oppdaget jeg egentlig forrige helg på Piknik i Parken – på festivalen i Vigelandsparken. Der stod det en foodtruck som kalles Pacific Poké. En sølv, finpolert foodtruck som tilbyr rask service og flotte, fargerike og kreative poké bowls(De er så fine å se på at det nesten er vanskelig å skulle spise de!) av både tunfisk, laks og kveite, som til daglig er å finne ved Mathallen på Vulkan. Så er du keen på sunn deilig lunsj i sommer og ønsker et alternativ til den klassiske sushi’en vet du nok hvor du skal dra.

 

25

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *