Bra for planeten – bra for deg!

Enten det er nøtter, ris, frukt eller soya, tror Alpro på at mer av det vi spiser, bør komme direkte fra plantene. Ikke bare fordi det er bedre for vår egen helse, men fordi en livsstil basert på planter helt klart er bedre for helsen til verden vi lever i.

I mai var jeg på tur med Alpro til Belgia i forbindelse med deres International Partner Forum. Som ambassadør ble jeg spurt om å holde et presentasjon om meg selv, om min rolle som deres ambassadør og om mine verdier i forhold til kosthold, livsstil og bærekraftig produksjon. At jeg var veldig veldig nervøs for å holde min første presentasjon på engelsk og foran så mange mennesker skal jeg definitivt ikke legge skjul på, men da jobben var gjort, jeg kunne pustet lettet ut og mottok masse positive tilbakemeldinger kjente jeg at det virkelig var noe jeg vokste på – en super bra erfaring rett og slett og nå gleder jeg meg bare til neste gang jeg får en slik mulighet igjen!

I tillegg fikk jeg i løpet av disse dagene være med på besøk på Alpro sin fabrikk. Dette var et stort ønske fra min side, fordi jeg er oppriktig interessert i å se hvordan produktene blir til, hvor de kommer fra, hvordan prosessene foregår og få et enda bedre innblikk i deres bærekraftige produksjon. Generelt begynner mange å være mer og mer klar over at forbruket vårt i dag ødelegger jorda vår, og fler og fler begynner å være mer bevisst på hva en spiser, enten ved å velge økologisk, eller mer bærekraftig mat. For meg er det absolutt viktig å velge mat som er mer miljøvennlig, og det betyr mye for meg å vite at ved å spise Alpro produkter så er jeg med på å ta ett steg i riktig retning i forhold til planeten vår. Derfor var det også utrolig interessant å være der, lære mer og få et skikkelig innblikk i Alpro som produsent av de produktene som jeg er blitt så fan av.

Vernesko, kapper, vernebriller og «badehette» var påbudt før vi entret fabrikken, og alle løse gjenstander som øredobber, ringer, klokker og armbånd måtte legges igjen slik at ingenting kunne havne i soyadrikken:-)

Dropp kua

Slik vi spiser i dag så overstiger vi de naturlige grensene for jordens ressurser, og vi trenger allerede 1,5 planet for å dekke overforbruket vårt! Vokst rett opp fra naturen selv, er plantebasert mat og drikke naturligvis bedre for planeten vår. Men Alpro ønsker ikke å stoppe der. De jobber helhjertet med å minske de fotavtrykk vi etterlater oss. Når ikke-GMO soya er så næringsrik mat for mennesker, virker det ikke mer fornuftig og la soya gå utenom kua og heller benytte det direkte i mat og drikke til oss?

Sammenlignet med melk så krever Alpro soyabaserte drikker 2 ganger mindre mark, 4 ganger mindre vann og genererer 2,5 ganger mindre CO2.

I tillegg til å jobbe for å øke andelen av plantebasert kost hos befolkningen, så gjør Alpro alt de kan for å redusere miljøpåvirkningen under transport, og benytter i stor grad vannveien framfor landtransport. Dette var noe av det vi så når vi besøkte fabrikken, at den ligger rett ved elven slik at de kan bruke vannbåren transport i høyest mulig grad.

Alpro henter soyabønner for eksempel fra Europa, Canada og Nordøst-Kina, og alle soyabønner fra Canada kommer med båt direkte over havet, og ned til fabrikken med båt, via elven.

Etter disse dagene i Belgia må jeg bare ærlig innrømme at jeg ble enda mer stolt over å være en av deres ambassadører, og kunne ikke følt meg mer heldig over å jobbe med og fronte et firma som har så stor fokus på å gjøre det beste både for oss menneskene og for jordkloden vår. Jeg er kjempe inspirert til å bytte ut enda mer av kostholdet mitt til plantebasert og i løpet av sommeren kommer jeg med masse inspirasjon og oppskrifter til deg også! Plantebasert hjemmelaget is, iskaffe i flere varianter, digge desserter og deilig deilig avocadopålegg til toasten!

Stay tuned og nyt deilige sommerdager så lenge!

 

 

40

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Jeg elsker alpro sine produkter! Har lenge spist mye vegansk, men etter å ha sett cowspiriacy dokumentaren har jeg bestemt meg for å gå helt vegan – både for dyrevelferd og miljøet!