Nicecream

«I scream, you scream, we all scream for nicecream»

Altså, med sol, sommer og varme dager i vente trenger vi masse forfriskninger av ymse slag. Smoothies er en favoritt hele året, men om sommeren så ønsker vi noe som kanskje er enda kaldere og enda mer forfriskende, både til frokost, dessert eller bare til kos, og da er nicecream tingen. Med bare få ingredienser kan du lage en superdeilig og sunnere variant av isen og denne kan du spise med god samvittighet – så mye du vil! Denne er plantebasert, og her finner du verken mettet fett eller kolesterol i isen, men du får derimot i deg rikelig med fiber, vitaminer og mineraler. Og ikke nok med det, den er superrask og superenkel.

Første gang jeg smakte dette var i Mysore, India i fjor og jeg kan fremdeles ta frem følelsen da jeg og barna satt på taket Anu’s Cafe i solnedgangen og spiste nicecream med sjokolade! Barna snakker om det fremdeles og her er et lite minne

Navnet nice cream kommer fra engelsk og er en forkortelse av «banana icecream» og hovedingredienser er da selvfølgelig frosne bananer. Heretter blir det aldri mer kasting av brune bananer, for jo mer modne jo bedre og søtere smak, og da trenger man ingen søtningsmidler. Null sukker er bra! Hakk opp de modne bananene i biter og legg de i fryseren, så har du til du skal lage din nye hjemmelagde favoritt-is!

Jeg har laget to oppskrifter og to varianter på denne nicecream’en og jeg har brukt Alpro’s alternativ til yoghurt for å få en litt mer kremet konsistens.

Nicecream med kokos og sjokolade

Ingredienser

3 frosne bananer

150 gr Alpro naturell med kokos

10 gram raspet mørk sjokolade (bruk gjerne en variant uten melk hvis du vil ha helt vegansk is)

Sjekk ut filmen her for å se hvor enkelt du gjør det.

Slik gjør du

  1. Kutt opp bananer og ha i fryseren minst 3 timer før bruk
  2. Ha alle ingrediensene i en food processor (evt en kraftig blender).
  3. Kjør food processoren eller blenderen og skrap ned fra sidene underveis. Hvis du ønsker en tykkere is kan du ha mindre Alpro naturell og mer bananer.
  4. Nyt isen med en gang. Vil du ha den enda tykkere is kan du selvfølgelig sette den litt i fryseren etter at den er ferdig!

 

Nicecream med kokos og jordbær

Den andre jeg lagde var med jordbær, og den smaker selvfølgelig enda friskere siden den er med bær. Jordbærene kan du selvfølgelig bytte ut med blåbær, bringebær, mango eller bjørnebær for den saks skyld.

Ingredienser

3 frosne bananer

150 gr Alpro naturell med kokos (Hvis du ikke ønsker kokossmaken kan denne selvfølgelig byttes ut med Alpro naturell eller Alpro Vanilje)

ca 2 dl ferske jordbær, her kan du også bruke frosne jordbær for å bedre holde på is-konsistensen.

Slik gjør du

  1. Kutt opp bananer og ha i fryseren minst 3 timer før bruk
  2. Ha alle ingrediensene i en food processor (evt en kraftig blender).
  3. Kjør food processoren eller blenderen og skrap ned fra sidene underveis. Hvis du ønsker en tykkere is kan du ha mindre Alpro naturell og mer jordbær.
  4. Nyt isen med en gang. Vil du ha den enda tykkere is kan du selvfølgelig sette den litt i fryseren etter at den er ferdig, eller bruke frosne jordbær som nevnt over.

PS! Et godt tips for å få enda tykkere konsistens på isen er å tilsette 1-2 SS lechitin!!

Da håper jeg dette kan bli en favoritt både for deg og barna sommer og har du noen gode oppskrifter eller varianter som du tester ut så del gjerne i kommentarfeltet!

Nyt fine sommerdager da folkens, bare 1 dag igjen på jobb før ferie for meg!!

35

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *