Sick in bed

Altså, er det en ting jeg virkelig ikke er god på så er det å være syk. For å være ærlig så hater jeg å være syk, og nå er jeg sengeliggende på 5 dagen og jeg tror jeg holder på å klikke. Utifra mitt legebesøk på mandag så er det «bare» et virus og ikke noe jeg kan ta for å bli frisk, men venter fremdeles på svar på alle de ulike prøvene jeg har tatt…for egentlig så har jeg mer eller mindre vært syk og dårlig form siden jeg ble dårlig da vi var på ferie i Portugal i sommer. En natt i for kaldt rom med aircondition skulle altså vise seg å få store konsekvenser. Og jeg kan ikke si annet at det tærer på å gå og hangle på denne måten. Hoste, vond hals og tette bihuler er en ting, men man har jo null overskudd.

Null overskudd betyr også null yoga. Og yogaen er egentlig det som holder meg gående. Jeg får overskudd av å praktisere, jeg blir glad av å praktisere og jeg blir roligere i kropp og sjel. Og jeg skal ærlig innrømme at denne tilstanden gjør meg litt deppa. Spesielt fordi man ikke ordentlig skjønner hva som feiler en, og man blir litt bekymret. Jeg blir lei av å ligge i senga(vondt i kroppen får man også..), jeg tenker for mye, tenker på alt jeg ikke får gjort og alt som hoper seg opp…og alt blir til slutt en prøvelse i tålmodighet og aksept. Å akseptere at man ikke får gjort noe, at man må ta tiden til hjelp og at man faktisk ikke kan ha en normal hverdag.

Det er på slike dager jeg drømmer meg bort; til de dagene da man er på topp, til de dagene der sola skinner og jeg kjenner på lykke. Sene sommernetter med gode venner, soling på stranda, eller morsomme fester…men også til de vanlige dagene der jeg går på yoga, går på jobb, henter i barnehage, lager middag, gjør lekser, kjører til og fra aktiviteter, legger barn og bare ligger på sofaen og ser noe kjedelig på tv. Plutselig så savner jeg de dagene like mye som de fantastiske dagene der man lager spesielle minner. Fordi jeg vil bare være frisk, ha overskudd til å fungere normalt, gjøre det vanlige og ikke bekymre meg og deppe over at jeg er syk.

I denne situasjonen går det også mange tanker til de som er alvorlig syke, for et virus og noen dager i senga er da virkelig ikke egentlig det. Men jeg kan på en måte klare å relatere meg til hvordan de har det og hva de opplever. Og det gir meg også et perspektiv på hva god helse betyr. Uten det blir det rett og slett vanskelig å leve et normalt liv. Jeg får så sympati med de som virkelig sliter med alvorlig sykdom og jeg sender mange gode tanker til de som er der ute som er i den situasjonen. Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre for dere. Jeg håper dere har mange gode folk rundt dere, som sender en sms og spør om hvordan det går, som kommer på besøk med en kaffe og en bolle i hånda, som ringer for å slå av en prat, som oppmuntrer deg og som viser at de bryr seg. For generelt så syns jeg vi er for dårlige til det, og det kjenner jeg også på disse dagene når man ligger rett ut.

Så fra sykesenga her ønsker jeg å oppfordre dere til noe. Sett pris på hver dag, nyt hvert eneste sekund av hverdagen, gode som dårlige, kos deg på jobb, smil ekstra mye til kollegaene dine, kyss ekstra mye på barna dine uten å tenke på at de kan bli smittet, si at du elsker de til de du har rundt deg,  invester i helsa di, lytt til kroppens signaler, ro ned når det blir for hektisk, ta deg tid til å ringe eller sende sms til noen du mistenker trenger det(det er uansett verdt det og en måte å glede noen på!) og finn noe du kan være glad for..livet er i konstant endring og det viktigste vi gjør er å ha trua på at alt blir bedre.

Klem fra meg

 

PS! Har valgt å finne frem noen bilder fra i sommer da jeg hadde «et moment» av lykke. Også da hadde jeg virus og var egentlig sengeliggende. Men jeg pushet meg ut av senga for å dra til Sørlandet for å besøke noen av våre beste venner som har hytte på verdens fineste sted. Det rare var at jeg opplevde å bli så utrolig mye bedre med en gang jeg kom ned dit og allerede dagen etter følte jeg meg mye friskere. Kanskje er det en større sammenheng mellom kropp og sinn enn det vi tenker på til vanlig? At følelsen av lykke og tilfredshet kan få en til å føle seg bedre…selv når man er syk…

 

15

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *