Gresskar- og søtpotetsuppe med sunne proteinboller

Halloween nærmer seg og jeg har laget mitt favorittmåltid som du kan servere denne dagen. I utgangspunktet er jo dette en dag som er mest stas for barna, men mens barna er utkledd som hekser og spøkelser og er ute og tigger etter godterier så kan jo vi voksne kose oss med deilig suppe og sunne rundstykker inne. Dette måltidet er for såvidt også ganske barnevennlig da, suppa er akkurat passe hot og rundstykkene gikk ned på høykant hos sønnen min Liam da jeg lagde disse her om dagen.

Det du kanskje ikke visste om meg er at jeg er en «gadget-freak» når det kommer til kjøkkenmaskiner. Jeg har faktisk så mange ulike maskiner at jeg ikke har plass til alle på kjøkkenet og til stor frustrasjon for samboeren min så fyller jeg opp både vaskerommet og boden med ulike slag. Jeg har byttet juicemaskin opptil flere ganger og jeg har måttet bytte maskineriet på blenderen min 4-5 ganger tror jeg, men det sier jo litt om hvor mye jeg faktisk bruker de også da. Og det er viktig med gode redskap og maskiner når man skal lage god mat, og i tillegg er det med på å forenkle hele jobben.

Til dette måltidet har jeg testet to av de beste produktene som KitchenAid har, og jeg ble jo som en unge på julaften da jeg fikk de i hus. KitchenAid Power Plus Blender har jeg ønsket meg i lang tid, ikke bare er den helt genial til å få supper helt glatt og jevn, men den kan varme opp suppen fra romtemperatur også . I tillegg har den en sterk motor som lager smoothies på 1-2-3 og det trenger jo jeg som lager det nesten hver dag.

KitchenAid Mini er det ultimate redskapet man trenger på kjøkkenet og det at den er liten og ikke tar så mye plass vil ikke si at den ikke har masse kraft. Den mikser og knar bolledeig og alt som er på null komma niks. At den er så kul å se på i tillegg gjør jo bare til at man vil ha den stående på kjøkkenbenken hele tiden.

GRESSKAR- OG SØTPOTETSUPPE

4 personer

Ingredienser:

 • 1 kg gresskar, rens og skjær i terninger
 • 1 stor søtpotet, skrelt i terninger
 • 1 løk, hakket
 • 2 fedd hvitløk, hakket
 • 1 ss frisk ingefær, revet eller hakket
 • 1/2 rød chili, hakket
 • Ca 1 liter grønnsakbuljong eller kraft
 • 2 dl kokosmelk
 • 1 lime, saften
 • Salt
 • Pepper
 • Olje til steking
 • Creme fraiche og gresskarkjerner til servering

Slik gjør du:

Fres løken i litt olje til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, chili og hvitløk og stek i et par minutter til. Ha i gresskar og søtpotet og hell i kraft eller buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, i omtrent 20 -30 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en blender. Tilsett kokosmelk og smak til med limesaft, pepper og salt. Server med litt creme fraiche, ristet gresskarkjerner eller bare litt hakket koriander. (Her kan du bruke fantasien)

SUNNE PROTEINBOLLER MED GRESSKARKJERNER

 

12 stk

Ingredienser:

 • 300 gram havregryn
 • 4 egg
 • 1 liten boks cottage cheese
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 3 ss gresskarkjerner

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og blend godt til du får en litt klissete deig. Ta en passe mengde deig og rull sammen til en bolle. Legg på en plate med bakepapir. Putt noen ekstra gresskarkjerner på toppen. Stek på ca 200 grader i 10-15 minutter til de får en gyllen farge på toppen.

Da er det bare å finne frem kostymer, kanskje ha noen godterier på lur hvis det ringer på døra og du får heksebesøk og glede seg til høstens «skumleste» dag:-)

Happy Halloween folkens!

14

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *