Ingefær- og gurkemeielatte

Kaldt i luften, varmt i kroppen.

I går morges kikket Leona ut av vinduet og sa at det var snø på bakken. Jeg snudde meg forskrekket rundt og fikk nesten litt angst for at hun hadde rett. Da jeg vokste opp på Oppdal så var det da virkelig ikke uvanlig å få snø i midten av oktober, men her i storbyen så har vel ikke det skjedd så ofte, og jeg er jo ikke helt klar for snø enda kjenner jeg. Heldigvis var det bare frost på bakken hun så, men det markerer likevel et lite skille om at vi høsten er på hell og vinteren er i anmarsj. Og jo kaldere det blir ute, jo mer har jeg lyst til å ta på meg det diggeste og mest kosete jeg har, fyre opp i peisen, lage meg en stor kopp med noe varmt og lese bok eller se på en koselig film.  Det må jo faktisk være det høsten og vinteren er ment for tror jeg, he he….og så litt tur i skog og mark også da, for det er jo ganske fint der både på høsten og vinteren.

Når jeg skal lage meg noe ekstra godt i koppen lager jeg meg en ingefær- og gurkemeielatte. Den er plantebasert nettopp fordi jeg syns det smaker bedre, jeg liker at det jeg drikker er næringsrikt og sunt og i denne bruker jeg enten Alpro soyadrikk eller Alpro mandeldrikk. Den inneholder i tillegg både ingefær og gurkemeie som begge sies å ha utrolige anti-iinflammatoriske egenskaper og det skaper jo også en god følelse i kroppen. Så denne drikken er rett og slett bra på mange måter og den er perfekt til foran-peisen-kos. Har tidligere skrevet om gurkemeie her på bloggen siden jeg er en storforbruker av det så det kan du jo lese mer om hvis du vil.

Oppskrift til 1:

1 stor ts skrelt og finhakket gurkemeie

1 stor ts skrelt og finhakket ingefær

1 ss kokosblomstsukker(eller annen søtningsmiddel hvis du heller vil bruke det)

2 ts kokosolje

1 klype salt

1 klype pepper (valgfritt men de sier at kroppen tar opp gurkemeie bedre med pepper)

1 stor kopp Alpro mandeldrikk (her kan du bruke både Alpro mandeldrikk original og Alpro usøtet mandeldrikk)

 

Slik gjør du:

  1. Ha gurkemeie, ingefær, kokosblomstsukker, kokosolje, salt og pepper i en kraftig blender.
  2. Varm mandeldrikken i en liten kasserolle på medium varme til den når kokepunktet
  3. Hell mandeldrikken i blenderen og kjør godt til du får en jevn og litt skummende blanding med fin gulfarge.

Her kan du også se en liten filmsnutt på hvordan du så enkelt kan lage denne varme, deilige og sunne drikken!

 

Enjoy kosekvelder og deilig varmt i koppen!!

19

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *