CASTOR OLJE MASSASJE

Etter 2 dager med ledet klasse skal jeg innrømme at kroppen var ganske gåen. Rett og slett bare dritstøl i alle muskler i hele kroppen. En lang reise gjør jo sitt, men det er jo faktisk et par måneder siden jeg har praktisert to dager på rad. Derfor tenkte jeg at jeg skulle teste noe som jeg har hørt er så bra for kroppen, nemlig castorolje massasje. Flere av vennene mine snakket sist gang jeg var her om dette stedet som heter 3 Sisters, men jeg kom aldri så langt til å teste det…før i dag!

Søndager er hviledag for oss, og i tillegg så er det månedag og da tar man jo også hviledag…så dobbelt hvile for å si det sånn. Men jeg stod likevel opp tidlig, og det til tross for at jeg kun har sovet 3,5 time i natt, fordi jeg hadde denne massasjen.

3 Sisters ligger litt nærmere Mysore city center, og etter 15 min i rickshaw kom vi frem til et område som så sånn passe shabby ut. Det var tydeligvis ikke et spa jeg skulle til, he he. 3 Sisters holder til i sitt private hus, og her bor både bestemødre, søstre og barn, slik som er helt vanlig i India. Først gikk vi gjennom en stor gul dør, så gjennom en garasje, så gjennom en lav dør jeg måtte krøke meg gjennom, så kom vi til en gang og så gjennom en bitte liten dør til selve massasjerommet. Og som du ser, et ganske så spartansk og rart rom…lignet jo mer på en gang egentlig, det var masse rot der, en gammel tv som sikkert ikke har virket siden 1985, alt var støvete og om jeg må si det selv ganske så skittent…og hvor mange som har ligget på den matta før meg, ja det tør jeg ikke tenke på en gang!?

Men: To av søstrene utfører massasjen, den tredje tar i mot betaling, grei fordeling av arbeidsoppgaver ja:-) Strippet av meg alle klærne og fikk så på en liten hjemmelaget «truse» som lignet mer på en sumobleie. Den holdt seg på plass sånn ca i 10 sek. Turte ikke ta flere bilder for jeg fikk egentlig ikke lov, men i taket hang det et slags tau som de holdt seg fast i. I ca 1 time lå jeg på denne matta, begge søstrene holdt på samtidig og bortsett fra i ansiktet og i håret så brukte de kun bena til å massere inn denne oljen. Men shit det var deilig, selv på de støleste musklene når jeg til slutt klarte å slappe av, ha ha.

Jeg følte meg nesten som en baby som fikk omsorg og massasje fra en mor, så skjønne og flinke var de. Når massasjen var over ble jeg tatt med inn på et indisk dusjerom som de kalte det. Der ble jeg satt på en krakk, begge søstrene smurte inn forskjellige ayurvediske blandinger, en for håret og en for kroppen for å få vekk oljen. De smurte inn og skylte vekk med bøtte og vann som et slags rituale. Til slutt fikk jeg være der alene for å vaske håret og kroppen selv…skulle jeg ønske jeg hadde tatt bilde av det lille rommet også, med en spesialbygd vedpeis som varmet opp vannet i en murt kloss. Aldri sett lignende.

Ble en skikkelig indisk frokost etterpå, Butter Masala Dosa. Kanskje ikke helt typisk frokost for oss hjemme, men gøy å prøve nye ting. Resten av dagen er nå forbeholdt hvile, og jeg sier ikke nei takk til en film og litt jobbing fra senga. Dette er skikkelig luksus for meg altså!

Er du også ny til castor olje så fant jeg litt info her som jeg syns var litt gøy å dele. (Dette er hentet fra internettet:-))

En lang rekke sykdommer kan behandles og helbredes med lakserolje. Det mest populære er å bruke den som et avføringsmiddel for å motvirke forstoppelse. Castorolje reduserer også smerter og plager, stimulerer immunforsvaret, behandler sår på huden, og fungerer som en kraftig antibiotika og soppdreper.

Oljen kommer fra frøene, også referert til som bønner, av planten og er sammensatt av fettsyrer (90% av disse er ricinolsyre). De er ansett som å være ansvarlig for plantens unike helbredende egenskaper. Castorplanten er opprinnelig fra India, og er kjent som «kristuspalmen», når det er sagt, ligner bladene på Kristus» hender. Kanskje dette er grunnen til at planten har så mange helbredende egenskaper knyttet til den. Det er viktig å huske på at deler av castorbønnene er dødelige hvis de spises eller inntas på noen måte. Bønnene er ikke klar for konsumering før etter at de har gått gjennom en spesiell prosess for å utvinne oljen. Ikke bekymre deg, castorolje er trygt å bruke, giftstoffene er bare til stede i de rå bønnene.

Noen av castoroljens egenskaper:

  • Lindrer kolitt: For å lindre ubehaget ved denne tarmubalansen, lag et kompress og påfør magen. Bare gjør en klut litt våt med olje og la den virke i en time eller to. Gjenta inntil to ganger daglig.
  • Fjerner hard hud på føttene: Castorolje bidrar til å fjerne opphopning av død hud på føttene. Fukt en klut med litt olje og påfør direkte på det berørte området. Pakk inn med gasbind og dekk til med en sokk for å holde det på plass. La gasbind være på over natten og fil bort den nå mye mykere huden påfølgende morgen.
  • Fjerner føflekker: Dette er en veldig populær hjemmekur. Lag en blanding av natron og castorolje. Påfør på føflekken og dekk den med en bandasje. La den være over natten og vask med varmt vann om morgenen. Gjenta daglig til føflekken faller av.
  • Lindrer leddgikt: Hvis leddene er vonde på grunn av leddgikt kan castorolje hjelpe. Ha 3 ss castorolje i en panne og varm den i tre minutter. Fukt en klut eller bomullsdott og gni inn på smertefulle områder. Dekk til med en tørr klut og bruk en varmepute for å holde området varmt. La virke i en halv time eller mindre (en time maks). Må ikke brukes hvis området er betent.
  • Forlenger øyevipper: Dette er en av mange kosmetiske bruksområdene for castorolje. Den gjør at vippene ser fyldigere og lengre ut. Det kan også brukes på øyenbrynene. Påfør med en mascarabørste. Gjenta hver kveld før du går til sengs, ikke skyll.
  • Hudpleie: Fordi den er en så bra fuktighetskrem, er castorolje en del av mange kosmetiske produkter og kremer. Det fungerer som en mykgjørende ingrediens for å glatte og beskytte huden i kremer, pomader, såper, osv. Den behandler tørr hud, eksem, flassing,herpes, sår, brannsår og sår på huden. Den kan også bli brukt til å lage en sjampo som vil etterlate håret glattere og sunnere med mer glans. Den er også brukt ved behandling av sti, flass, og insektbitt (særlig mygg). Den er også bra for å bekjempe aldring av huden.
  • Styrker negler: Hvis du har sprø negler, ta på castorolje med en bomullsdott på hver negl. Som en stor kilde til vitamin E, vil castorolje holde neglene vakre.
  • Massere kroppen: Den kan brukes som en kroppsolje for anti-inflammatorisk massasje, for å lindre smerter og plager i muskler og ledd. Den er mye brukt i aromaterapi.

Fant også denne artikkelen som kan være interessant å lese: 14 epic uses for castor oil

Ønsker dere en god søndag hjemme, og en fin første søndag i advent. Ikke mye som minner om jul her akkurat, men i dag kom endelig sola og jeg kjenner varmen er på vei:-)

 

87

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *