MYSORE MAGIC

«Yoga practice is a way to give you inner peace, inner changes and it will give you the strength to control yourself. Once we change ourselves, outside disturbances don’t exist. We should not care so much about what is happening on the outside, all the external stuff. We must learn to look inwards, and enjoy every moment, every minute and everything.»  Sharath Jois, dec 17

Hver lørdag holder Sharath konferanse for alle oss studentene. I 1-1,5 time sitter vi tett i tett, med åpne ører og lytter til alt det han vil fortelle oss. Om yoga, om praksisen og om hvordan vi skal forholde oss til verden rundt oss. Dette var et lite sammendrag fra de to siste lørdagene.

Dagene flyr avgårde her nede føles det som, jeg har allerede vært her i 2 uker. Jo flere dager som går, jo dypere i praksisen kommer jeg føler jeg. Det er ikke dermed sagt at jeg nødvendigvis kommer dypere inn i stillingene, eller at jeg får nye stillinger. Jeg snakker om en dypere kontakt, med pusten, med kroppen og med meg selv. Når jeg endelig, etter 1-1,5 times venting i trappa og i gangen, kan rulle ut matta i shalaen i godt selskap av ca 70 andre yogiser, fokusere innover, koble på pusten, finne styrken, la pusten løfte meg og føre meg inn i en rytme, ja da føles det som om alt annet opphører. Jeg kjenner energien i rommet, kjenner energien fra de andre som står rundt meg, som også er i sin egen lille verden av konsentrasjon og fokus, jeg kjenner svetten begynner å piple, å renne og jeg kjenner kroppen åpner opp og blir mer og mer mottakelig.

Jeg prøver å la være å fokusere på vondtene i kroppen, på prolapsen i ryggen, på alle begrensingene, på alle utenforstående faktorer,  og heller fokusere på hva kroppen og jeg faktisk klarer og får til. Kjenne lykken over å faktisk kunne fungere så bra som jeg faktisk gjør, være fornøyd med det jeg og kroppen gjør, kjenne på lykken over at jeg har pusten med meg og stole på at den bærer meg igjennom. Jeg føler meg sterk, jeg føler meg trygg, jeg føler meg tilstede og alt det andre er ikke så farlig og viktig.

Jeg tenker gode tanker, jeg lar frustrasjon, savn og sinne slippe og jeg kjenner at jeg gjør dette for meg selv, og kun meg. Jeg gjør ikke denne praksisen for å imponere Sharath, for assistentene hans som også er der, mine andre lærere hjemme, elevene mine, for sosiale medier eller for å bli populær. Dette er min praksis, min tilstedeværelse, min pust og min Sadhana! (Les: spirituelle praksis og reise)

Jeg verdsetter hvert eneste sekund jeg har her nede, friheten, muligheten til å fordype meg, i yoga og i meg selv, bli kjent med folk, lese bøker hele dagen, spise deilig mat, være glad for at rotta er ute av hus og for at jeg har tatt dette valget for meg selv.

God torsdagskveld til dere…nå en episode av The Crown og så natta….

224

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Det er så gøy å lese om hvordan reisen din er, litt Mysore magic og inspirasjon er akkurat hva som trengs hjemme i vintermørket i Oslo 🙌🏻 Håper du får tid og lyst til å dele mer med oss 😊

    • Så utrolig hyggelig å høre Marte! Man vet jo liksom ikke om folk syns det er gøy og interessant å lese om eller ikke, så er innimellom litt i tvil…så tusen takk for denne tilbakemeldingen. Ha en fin førjulstid…snart jul nå!! Klem Vibeke

    • Takk for at du sier det….jeg måtte rett og slett ta en liten pause siden jeg har måtte prioritere andre ting, men skal prøve å oppdatere litt mer regelmessig fremover. Takk for at du følger meg! Klem Vibeke